Égetett cukros tortácskák hozzávalók:

500 ml édes tej

3 tojás

50 g cukor a karamellhez

50 g cukor a krémhez

1 teáskanál reszelt citromhéj

1 vanília eszencia fiola

tejszínhab a díszítéshez

10 kerek alumíniumforma

Égetett cukros tortácskák elkészítése:

A karamell desszerthez olvassz meg egy edényben 50 g cukrot 2 evőkanál vízzel, hogy karamellt kapj. Tegyél 1-2 kiskanál karamellt mindegyik formába, és hagyd megkeményedni. Keverd össze a tejet 50 g cukorral és tedd fel főni. Ahogy felforrt, állítsd meg a tüzet és hagyd kihűlni. Verd fel jól a tojásokat egy villával, majd keverd hozzá az eszenciát és citromhéjat.

Folyamatos kevergetés mellett, adagold a tojást a langyos tejhez. Egy merőkanál segítségével töltsd meg a formákat a kapott krémmel, majd helyezd át a formákat egy nagyobb tepsibe. Töltsd meg a tepsit félig forró vízzel, majd tedd a sütőbe 30-35 percre. Hagyd jól kihűlni, és tárold a hűtőben a tálalás pillanatáig.

A karamell receptet Pica ajánlotta.

A látványosság kedvéért, borítsd a krémet egy tányérra és díszítsd tejszínhabbal és égetett cukorral.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc