Égetett cukros tortácskák hozzávalók:
500 ml édes tej
3 tojás
50 g cukor a karamellhez
50 g cukor a krémhez
1 teáskanál reszelt citromhéj
1 vanília eszencia fiola
tejszínhab a díszítéshez
10 kerek alumíniumforma
Égetett cukros tortácskák elkészítése:
A karamell desszerthez olvassz meg egy edényben 50 g cukrot 2 evőkanál vízzel, hogy karamellt kapj. Tegyél 1-2 kiskanál karamellt mindegyik formába, és hagyd megkeményedni. Keverd össze a tejet 50 g cukorral és tedd fel főni. Ahogy felforrt, állítsd meg a tüzet és hagyd kihűlni. Verd fel jól a tojásokat egy villával, majd keverd hozzá az eszenciát és citromhéjat.
Folyamatos kevergetés mellett, adagold a tojást a langyos tejhez. Egy merőkanál segítségével töltsd meg a formákat a kapott krémmel, majd helyezd át a formákat egy nagyobb tepsibe. Töltsd meg a tepsit félig forró vízzel, majd tedd a sütőbe 30-35 percre. Hagyd jól kihűlni, és tárold a hűtőben a tálalás pillanatáig.
A karamell receptet Pica ajánlotta.
A látványosság kedvéért, borítsd a krémet egy tányérra és díszítsd tejszínhabbal és égetett cukorral.
0 hozzászólás