Előétel sörhöz hozzávalók:

500 g burgonya

2 tojás

50 g vaj

5 evőkanál liszt

50-60 g sajt

bors

Előétel sörhöz elkészítése:

Meghámozzuk a burgonyát és odatesszük főni sós vízben. Hagyjuk kihülni, majd összetörjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a reszelt sajtot, a vajat, a lisztet, végül a felvert (ízlés szerint sóval és borssal) tojásfehérjéket is óvatosan belekeverjük.  A masszából kicsi golyókat formázunk, amiket forró olajban kisütünk vagy 15-20 percre egy kivajazott és lisztezett tepsiben beteszünk a sütőbe. Használhatunk tortanyomót, hogy különböző méretű és formájú adagokat készítsünk.

Egy pohár hideg sör mellé tálaljuk ezt az egyszerű krumplis étel.

Az előétel sörhöz receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 20 perc