Elszászi káposzta hozzávalók:

4 személyre

80 dkg savanyú káposzta

40 dkg tarja

10 dkg főtt füstölt tarja

10 dkg füstölt szalonna

1 pár virsli

2 nagy vöröshagyma

fél fej fokhagyma

1 dl száraz fehér bor

2 evőkanálnyi olaj

1 húsleveskocka

őrölt bors

Elszászi káposzta elkészítése:

A szalonnát és a húst szeleteld, a meghámozott vöröshagymát és a virslit karikázd, a füstölthúst pedig kockázd fel. A nyers tarját sózd, borsozd, s kend meg a zúzott fokhagymával. A káposztába keverd bele a füstölthúskockákat.

Egy kukta aljában terítsd el a szalonnát, fektesd rá a hússzeleteket, arra a hagymát, halmozd rá a káposztát, s a tetejére tedd a virslikarikákat. 2-2,5 dl vízbe morzsold bele a leveskockát, öntsd bele a bort, keverd hozzá az olajat, és ezzel locsold meg az ételt.

A kuktát lezárva tedd tűzre, s a forrástól számított mintegy 30-35 percig főzd lassú tűzön.

Elszászi káposzta egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 70 perc