Eperhabos tekercs hozzávalók:
Piskótalap
4 tojás
4 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
1 kiskanál sütőpor
vanília aroma
Eperhab
150-200 g eper
100 ml tejszín
2 kiskanál zselatin
3-4 evőkanál narancslé
4-5 evőkanál cukor
Eperhabos tekercs elkészítése:
Habbá verjük a tojásfehérjéket a cukorral, hozzáadjuk a sárgákat, az aromát és a sütőporral összekevert lisztet. Gyengéden összekeverjük. Egy sütőpapirral kibélelt tepsibe öntjük. 8-10 percet sütjük előmelegített sütőben. A papirral együt egy nedves konyharuhára tesszük és ennek a segítségével feltekerjük és hagyjuk kihűlni.
Az epret feldaraboljuk és tűzre tesszük cukorral és narancslével. 5-6 percet forraljuk. Hozzáadjuk a 3 kanál vízbe oldott és gőzfűrdőben olvasztott zselatint. Hidegre tesszük az egészet. Felverjük a tejszínt és összekeverjük az epres zselénkkel. Tejfölt is használhatunk de akkor több cukorr kell.
Szét szedjük a tekercset, rákenjük az eperhabot, visszatekerjük a konyharuhával. Ahogy tekerjük közben vegyük le a papirt is. Ínycsiklandó desszert.
Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral.
Az eperhabos tekercs receptet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás