Eperhabos tekercs hozzávalók:

Piskótalap

4 tojás

4 evőkanál cukor

4 evőkanál liszt

1 kiskanál sütőpor

vanília aroma

Eperhab

150-200 g eper

100 ml tejszín

2 kiskanál zselatin

3-4 evőkanál narancslé

4-5 evőkanál cukor

Eperhabos tekercs elkészítése:

Habbá verjük a tojásfehérjéket a cukorral, hozzáadjuk a sárgákat, az aromát és a sütőporral összekevert lisztet. Gyengéden összekeverjük. Egy sütőpapirral kibélelt tepsibe öntjük. 8-10 percet sütjük előmelegített sütőben. A papirral együt egy nedves konyharuhára tesszük és ennek a segítségével feltekerjük és hagyjuk kihűlni.

Az epret feldaraboljuk és tűzre tesszük cukorral és narancslével. 5-6 percet forraljuk. Hozzáadjuk a 3 kanál vízbe oldott és gőzfűrdőben olvasztott zselatint. Hidegre tesszük az egészet. Felverjük a tejszínt és összekeverjük az epres zselénkkel. Tejfölt is használhatunk de akkor több cukorr kell.

Szét szedjük a tekercset, rákenjük az eperhabot, visszatekerjük a konyharuhával. Ahogy tekerjük közben vegyük le a papirt is. Ínycsiklandó desszert.

Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral.

Az eperhabos tekercs receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 20 perc