Eperkrém rétestésztában hozzávalók:

1 csomag mélyhűtött rétestészta

kevés zsír

250 g eper

100 g cukor

1 csomag zselatin

4 evőkanál forró vörösbor

1 l tejszínhab

néhány szem eper

mentalevél

porcukor

Eperkrém rétestésztában elkészítése:

A rétestésztát kiolvasztjuk, kinyújtjuk és 7-8 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk belőle. Természetesen a lapoknak lehet más formája is.

Kizsírozott sütőlapra tesszük és 175°C-ra (gázsütő 2-es fokozat) előmelegített sütőben kb. 5 percig sütjük.

A megmosott, megtisztított földiepreket a cukorral durván összenyomkodjuk. A zselatint a forró borban feloldjuk (ha szükséges, adunk még hozzá egy kis vizet, vagy eperlevet) és a földieperhez keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és mielőtt az eperkrém megfagyna, óvatosan hozzákeverjük.

Ezt a krémet rétegezzük a rétestészta karikák közé. Egy sütemény 5-6 tésztalapból áll. A legfelső tésztalapra is tehetünk egy kevés krémet, amit eperszemekkel, mentalevéllel díszíthetünk.

Eperkrém rétestésztában egyéb:

Porcukorral megszórva tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc