Epres túrópiskóta hozzávalók:

A tésztához

7 tojás

6 dkg vanília ízű pudingpor

28 dkg kristálycukor

50 dkg túró

1 csomag sütőpor

A krémhez

4 dl tej

1 csomag vanília ízű pudingpor

2 csomag vaníliás cukor

20 dkg Rama sütőmargarin

25 dkg porcukor

25 dkg eper

A díszítéshez:

25 dkg eper

maréknyi vékony lapocskákra vágott mandula

3-4 evőkanál eperszörp

Epres túrópiskóta elkészítése:

A tésztához a pudingport és a fele cukorral és a sütőporral kikeverjük, hozzátesszük a tojássárgáját. Közben a tojások fehérjét kemény habbá verjük, apránként a maradék cukrot is hozzáadjuk.

A túrót áttörjük, a pudingporos masszába keverjük, majd a habot is beleforgatjuk óvatosan.

Sütőpapírral bélelt, 24 centi átmérőjű kerek tepsibe töltjük és előmelegített sütőben, közepes lángon (180 °C, légkeveréses sütőben 160 °C) 20 percig, azután kisebb lángon (160 °C; légkeveréses sütőben 145 °C) kb. 40 percig sütjük.

Készíthetjük úgy is, hogy a masszát elfelezzük és külön sütünk két lapot belőle, ilyenkor 30 perc alatt kész.

A krémhez a tejet a pudingporral és a vaníliás cukorral összekeverjük, azután sűrűre főzzük és hülni hagyjuk.

A margarint a porcukorral simára keverjük, majd kanalanként a kihűlt tejes krémmel összedolgozzuk.

A tortalapot lapjában kettévágjuk (ha eleve két lapban sütöttük, akkor persze nem kell). Az alsóra rásimítjuk a finom krém egyharmadát. Erre fölszeletelt epret rakunk, amire egyharmadnyi krémet simítunk. A másik tortalapot is ráillesztjük. A maradék krém nagyját a tetejére kenjük, egy kevéssel pedig a torta oldalát vonjuk be. Ide tapasztjuk a mandulát. A torta tetejét fölszeletelt eperrel díszítjük, meglocsoljuk egy kevés eperszörppel, de kerülhet rá néhány citromfűlevél is.

Forró vízbe mártott késsel szeleteljük fel.

Epres túrópiskóta egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc