Erdei gomba székely módra hozzávalók:
80 dkg erdei gomba
15-15 dkg sárgarépa és petrezselyem
10 dkg vöröshagyma
10 dkg zsír
2 dl tejföl
só, őrölt bors
1 evőkanál fűszerpaprika
Erdei gomba székely módra elkészítése:
Vegyes erdei gombából készíthetjük.
Az apróra vágott vagy lereszelt vöröshagymát a zsíron megpirítjuk, fűszerpaprikával megszórjuk.
A gombát megtisztítjuk, megmossuk és vékony szeletekre vágjuk, majd rádobjuk a paprikás zsírra.
Sóval és őrölt borssal fűszerezzük és puhára pároljuk.
Egy másik edényben enyhén sós vízben a szeletekre vágott zöldséget puhára főzzük, majd lecsepegtetve áttörjük, paszírozzuk.
Levét a paszírozott zöldségekkel együtt a gombára öntjük és összeforraljuk.
Erdei gomba székely módra egyéb:
Tejföllel ízesítve tálaljuk.
Sokféle köret illik hozzá.
0 hozzászólás