Erdélyi boros-csülkös káposzta hozzávalók:

1 füstölt csülök

70 dkg burgonya

1,2 kg savanyú káposzta

1 mokkáskanál őrölt fekete bors

5 dl félédes fehérbor

4 dl tejföl

Erdélyi boros-csülkös káposzta elkészítése:

A csülköt annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük. Hidegen felszeleteljük. A burgonyát megtisztítjuk, 2 cm-es kockákra vágjuk.

A káposztát a túl savanyúnak találnánk, kicsit kimossuk, egy réteget lábasba terítünk.

Erre krumpli, majd csülök kerül. A rétegezést addig folytatjuk, amíg tart a hozzávalókból, de a tetejére káposzta kerüljön.

A bort ráöntjük, nagy lángon felforraljuk, lefedjük és lassú tűzön kb. másfél óra alatt készre főzzük.

Tejföllel meglocsolva adjuk az asztalra.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc