Erdélyi boros-csülkös káposzta hozzávalók:
1 füstölt csülök
70 dkg burgonya
1,2 kg savanyú káposzta
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
5 dl félédes fehérbor
4 dl tejföl
Erdélyi boros-csülkös káposzta elkészítése:
A csülköt annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük. Hidegen felszeleteljük. A burgonyát megtisztítjuk, 2 cm-es kockákra vágjuk.
A káposztát a túl savanyúnak találnánk, kicsit kimossuk, egy réteget lábasba terítünk.
Erre krumpli, majd csülök kerül. A rétegezést addig folytatjuk, amíg tart a hozzávalókból, de a tetejére káposzta kerüljön.
A bort ráöntjük, nagy lángon felforraljuk, lefedjük és lassú tűzön kb. másfél óra alatt készre főzzük.
Tejföllel meglocsolva adjuk az asztalra.
0 hozzászólás