Erdélyi húsgombóc csorba hozzávalók:

sertéscsont

darált sertés- és marhahús

tojás

hagyma

sárgarépa, zeller

petrezselyemgyökér

pirospaprika

zöldpaprika

káposztalé

tejföl

lestyán

Erdélyi húsgombóc csorba elkészítése:

A darált húshoz hozzáadjuk a tojást, a sót, a borsot, egy kevés leveles zöldséget, valamint egy kevés rizst és kis húsgombócokat gyúrunk belőle.

A hagymát egy kevés paprikával (piros és zöld), valamint a karikákra vágott sárgarépával és petrezselyemmel együtt megpörköljük. Ezután feltöltjük hideg vízzel, és beletesszük a csontot (egy kevés hús is legyen rajta) és a kis kockákra vágott zellert, és megfőzzük. Amikor félig megfőtt, beletesszük a húsgombócokat is.

Amikor a gombócok is megfőttek, egy kevés káposztalevet töltünk rá, és még 15 percig főzzük. Ezután levesszük a tűzről, és apróra vágott lestyánt szórunk rá.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc