Erdélyi húsgombóc csorba hozzávalók:
sertéscsont
darált sertés- és marhahús
tojás
hagyma
sárgarépa, zeller
petrezselyemgyökér
pirospaprika
zöldpaprika
káposztalé
tejföl
lestyán
Erdélyi húsgombóc csorba elkészítése:
A darált húshoz hozzáadjuk a tojást, a sót, a borsot, egy kevés leveles zöldséget, valamint egy kevés rizst és kis húsgombócokat gyúrunk belőle.
A hagymát egy kevés paprikával (piros és zöld), valamint a karikákra vágott sárgarépával és petrezselyemmel együtt megpörköljük. Ezután feltöltjük hideg vízzel, és beletesszük a csontot (egy kevés hús is legyen rajta) és a kis kockákra vágott zellert, és megfőzzük. Amikor félig megfőtt, beletesszük a húsgombócokat is.
Amikor a gombócok is megfőttek, egy kevés káposztalevet töltünk rá, és még 15 percig főzzük. Ezután levesszük a tűzről, és apróra vágott lestyánt szórunk rá.
0 hozzászólás