Erdészburgonya hozzávalók:

2 kg burgonya

200 g tejföl

400 g friss gomba vagy 200 g konzerves

150 g vaj vagy margarin

100 g liszt

700 ml tej

30 g só

Erdészburgonya elkészítése:

Mosd meg a burgonyát, héjában főzd meg sós vízben, hámozd meg, majd vágd kockákra. Tisztítsd meg a friss gombát, többször is mosd meg, majd vágd szeletekre. Ha konzerves gombát használsz, öntsd le a levét, jól mosd meg hideg vízzel, és szeleteld fel.

Szitáld át a lisztet.

Párold meg a gombát 50g vajban vagy margarinban.

Külön edényben olvassz meg 50g vajat, majd tedd bele a 200ml tejjel elkevert lisztet és a sót, folytonosan kavargatva, hogy ne csomósodjon meg.

Add hozzá a maradék tejet, és főzd még 20 percet. Szűrd le, add hozzá a tejfölt, burgonyát és a gombát. Főzd további 10 percig.

Helyezd egy tányérra, és a tetejére tegyél olvasztott vajat vagy margarint.

Erdészburgonya egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc