Erdészburgonya hozzávalók:
2 kg burgonya
200 g tejföl
400 g friss gomba vagy 200 g konzerves
150 g vaj vagy margarin
100 g liszt
700 ml tej
30 g só
Erdészburgonya elkészítése:
Mosd meg a burgonyát, héjában főzd meg sós vízben, hámozd meg, majd vágd kockákra. Tisztítsd meg a friss gombát, többször is mosd meg, majd vágd szeletekre. Ha konzerves gombát használsz, öntsd le a levét, jól mosd meg hideg vízzel, és szeleteld fel.
Szitáld át a lisztet.
Párold meg a gombát 50g vajban vagy margarinban.
Külön edényben olvassz meg 50g vajat, majd tedd bele a 200ml tejjel elkevert lisztet és a sót, folytonosan kavargatva, hogy ne csomósodjon meg.
Add hozzá a maradék tejet, és főzd még 20 percet. Szűrd le, add hozzá a tejfölt, burgonyát és a gombát. Főzd további 10 percig.
Helyezd egy tányérra, és a tetejére tegyél olvasztott vajat vagy margarint.
0 hozzászólás