Eszterházy rostélyos hozzávalók:

4 szelet 15 dkg-os rostélyos

1 teáskanál só

1/2 teáskanál bors

2 fej vöröshagyma

30 dkg sárgarépa

20 dkg zeller

20 dkg fehérrépa

2 evőkanál zsíradék

2 evőkanál liszt

1 evőkanál édesnemes paprika

1/4 liter meg 1/8 liter húsleves

1 babérlevél

1/2 teáskanál majoránna

4 szelet citrom

1 teáskanál kapribogyó

2 evőkanál vaj

1/8 liter tejföl

Eszterházy rostélyos elkészítése:

A húst megsózzuk, megborsozzuk. Megtisztítjuk a hagymát és a zöldségeket, majd apró darabokra vágjuk. A zsíradékot felforrósítjuk és a húst állandó forgatás mellett 6 percig sütjük, ezután kivesszük.

Egy negyed hagymát és a zöldségeket megpirítjuk, megszórjuk liszttel és pirospaprikával, majd felengedjük 1/4 húslevessel és felforraljuk.

A majoránnát, a babérlevelet, a citromszeleteket és a kapribogyót hozzáadjuk a léhez, és a húst megpároljuk benne.

Felolvasztjuk a vajat, a 3/4 hagymát és a zöldségeket üvegesre pároljuk benne. 1/8 liter húslevesben fedő alatt 5 percig lassú tűzön pároljuk.

A húst és a zöldségeket előmelegített tányérokon helyezzük el. A mártást áttörjük, tejföllel elkeverjük és felfőzzük.

Párolt rizs illik hozzá.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 70 perc