Eszterházy rostélyos hozzávalók:
4 szelet 15 dkg-os rostélyos
1 teáskanál só
1/2 teáskanál bors
2 fej vöröshagyma
30 dkg sárgarépa
20 dkg zeller
20 dkg fehérrépa
2 evőkanál zsíradék
2 evőkanál liszt
1 evőkanál édesnemes paprika
1/4 liter meg 1/8 liter húsleves
1 babérlevél
1/2 teáskanál majoránna
4 szelet citrom
1 teáskanál kapribogyó
2 evőkanál vaj
1/8 liter tejföl
Eszterházy rostélyos elkészítése:
A húst megsózzuk, megborsozzuk. Megtisztítjuk a hagymát és a zöldségeket, majd apró darabokra vágjuk. A zsíradékot felforrósítjuk és a húst állandó forgatás mellett 6 percig sütjük, ezután kivesszük.
Egy negyed hagymát és a zöldségeket megpirítjuk, megszórjuk liszttel és pirospaprikával, majd felengedjük 1/4 húslevessel és felforraljuk.
A majoránnát, a babérlevelet, a citromszeleteket és a kapribogyót hozzáadjuk a léhez, és a húst megpároljuk benne.
Felolvasztjuk a vajat, a 3/4 hagymát és a zöldségeket üvegesre pároljuk benne. 1/8 liter húslevesben fedő alatt 5 percig lassú tűzön pároljuk.
A húst és a zöldségeket előmelegített tányérokon helyezzük el. A mártást áttörjük, tejföllel elkeverjük és felfőzzük.
Párolt rizs illik hozzá.
0 hozzászólás