Fagylaltos-gyümölcsös desszert hozzávalók:
25-30 dkg kukoricapehely
20 dkg margarin vagy mogyoróvaj
fagylalt
tejszínhab
olvasztott csoki
cseresznye vagy meggy
A díszítéshez: szőlőszem
Fagylaltos-gyümölcsös desszert elkészítése:
A kukoricapelyhet egy mély tálban vagy mozsárban megtörjük. Nem kell porrá, mert az nem jó. A vajat hozzádolgozzuk. Bátran meg lehet fogni kézzel is.
Félkemény linzertészta állagú masszát kell kapnunk, amit egy kb 4-5 cm magas tortaformába bedolgozunk kb 2 cm vastagon.
Normál hőmérsékletű sütőben megsütjük (25 perc).
Kihülés után tortaként felvágjuk, jégkrémmel megkenjük, tejszínhabbal, csokiöntettel és gyümölccsel ízesítjük.
0 hozzászólás