Fagylaltos őszibarack hozzávalók:

4 szép nagy őszibarack

0,5 citrom

1 teáskanál porcukor

1 evőkanál triple sec likőr

2 dkg étcsokoládé

50 dkg vaníliafagylalt

Fagylaltos őszibarack elkészítése:

A jól lehűtött őszibarackokat alaposan megmossuk, héjukról a bolyhokat finoman ledörzsöljük, majd keresztben félbevágjuk, és a magot kiszedjük belőlük.Ily módon 8 fél barackot kapunk.

A barackok aljáról levágunk egy hajszálvékony lapot, hogy a tálon ne billegjenek.

Nagy, lapos üvegtálon elhelyezzük a fél barackokat, és a további felhasználásig a hűtőszekrényben tartjuk.

Közben a citromlevet összeöntjük a likőrrel, majd a cukorral édesítjük.

Minden barack magházát teletöltjük az ízes lével, és 15 percre visszatesszük a hűtőszekrénybe.

Amíg hűl, a csokoládét egy nagyon éles késsel forgácsokká aprítjuk.

Ezután egy-egy nagy fagylaltgömböt helyezünk el a barackokon, és a tetejükre rászórjuk a csokoládéforgácsot.

A tetejére lehet tejszínhabot is tenni.

Fagylaltos őszibarack egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 25 perc