Fagylaltos őszibarack hozzávalók:
4 szép nagy őszibarack
0,5 citrom
1 teáskanál porcukor
1 evőkanál triple sec likőr
2 dkg étcsokoládé
50 dkg vaníliafagylalt
Fagylaltos őszibarack elkészítése:
A jól lehűtött őszibarackokat alaposan megmossuk, héjukról a bolyhokat finoman ledörzsöljük, majd keresztben félbevágjuk, és a magot kiszedjük belőlük.Ily módon 8 fél barackot kapunk.
A barackok aljáról levágunk egy hajszálvékony lapot, hogy a tálon ne billegjenek.
Nagy, lapos üvegtálon elhelyezzük a fél barackokat, és a további felhasználásig a hűtőszekrényben tartjuk.
Közben a citromlevet összeöntjük a likőrrel, majd a cukorral édesítjük.
Minden barack magházát teletöltjük az ízes lével, és 15 percre visszatesszük a hűtőszekrénybe.
Amíg hűl, a csokoládét egy nagyon éles késsel forgácsokká aprítjuk.
Ezután egy-egy nagy fagylaltgömböt helyezünk el a barackokon, és a tetejükre rászórjuk a csokoládéforgácsot.
A tetejére lehet tejszínhabot is tenni.
0 hozzászólás