Fahéjas csirke spenótos kuszkusszal hozzávalók:

2 kisebb csirkemell

1 kis pohár natúr joghurt

8 gerezd fokhagyma

1 citrom

20dkg spenót

1 bögre kuszkusz

olívaolaj

só,bors,fahéj

Fahéjas csirke spenótos kuszkusszal elkészítése:

A csirkemelleket alaposan megmosom, majd szeletekre vágom.

A joghurtot összekeverem fél citrom reszelt héjával és levével. Reszelek bele 4gerezd fokhagymát és belekeverek még egy csapott teáskanál fahéjat.

Körűbelül 6-8 evőkanál olívaolajat is elvegyítek benne.

A csirkemell szeleteket egy napra ebbe a pácba „úsztatom”.

Másnap kevés olajban hirtelen kisütöm a husikát.

Sütés előtt konyhai papírtörlővel kissé leitatom a pácot.

A köretet közben elkészítem!

A kuszkuszt 1.5 bögre vízzel leforrázom,sózom,majd 7 percre lefedve félreteszem.

Kevés olívaolajon megpirítok 4 gerezd tört fokhagymát és megfonnyasztom rajta a megmosott spenótot.”Tekerek” rá egy kis borst és picit meg is sózom.

Ha a kuszkusz felitta a vizet akkor villával meglazítom és összeforgatom a spenóttal.

Ráreszelem a fél citrom héját és a levét is ráöntöm.

A húst nem sózom,mert szerintem a joghurt és a citrom „savanysága ” éppen elég!

Fahéjas csirke spenótos kuszkusszal egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc