Fahéjas csokimousse cseresznyeszósszal hozzávalók:
fahéj – 1/2 evőkanál
kakaópor – 1 evőkanál
tejszín – 3 dl
porcukor – 1 evőkanál
cseresznye – 25 dkg
cseresznye lekvár – 4 evőkanál
cseresznyelé – 1 dl
Fahéjas csokimousse cseresznyeszósszal elkészítése:
Összekavarjuk a kimagozott cseresznyét, a lekvárt, a levet és kevergetés mellett 10 percen át forraljuk. Miután besűrösödött, hagyjuk kihűlni. A tejszínt habbá verjük. Hozzáadjuk a fahéjat, a kakaóport és a cukrot. Egy pohár aljára kanalazunk egy kis szószt, majd a fahájas masszából teszünk rá s legvégül a masszából kivett szemekkel díszítve tálaljuk.
Fahéjas csokimousse cseresznyeszósszal egyéb:
Felszolgálás előtt érdemes kb. fél órára betenni a hűtőbe.
0 hozzászólás