Fahéjas kekszek hozzávalók:

200 g vaj vagy margarin

3 evőkanál méz

50 g porcukrot

3-4 evőkanál citromlé

egy csipet ammónium-bikarbonát

egy csipet szódabikarbóna

50 ml ásványvíz

vanília eszencia

2 evőkanál fahéj

1 teáskanál reszelt citromhéj

kb. 250 g liszt

Fahéjas kekszek elkészítése:

A fahéjas kekszhez keverd habossá a vajat a porcukorral, majd add hozzá a mézet, fahéjat, eszenciát, citromhéjat, ásványvizet és a bikarbonátokkal összekevert citromlevet. Add hozzá a lisztet is, és gyúrd jól meg, amíg kapsz egy megfelelően puha tésztát. Nyújts nem túl vastag lapokat, s vágj különböző formájú sütiket. Melegítsd fel jól a sütőt, és tedd be a sütiket egy kilisztezett tepsiben 15-20 percre.

Miután megsültek, hagyd kihűlni, majd szórd be vaníliacukorral.

 

Ideálisak egy kávé vagy tea mellé.

A keksz receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 100 perc