Fahéjas kekszek hozzávalók:
200 g vaj vagy margarin
3 evőkanál méz
50 g porcukrot
3-4 evőkanál citromlé
egy csipet ammónium-bikarbonát
egy csipet szódabikarbóna
50 ml ásványvíz
vanília eszencia
2 evőkanál fahéj
1 teáskanál reszelt citromhéj
kb. 250 g liszt
Fahéjas kekszek elkészítése:
A fahéjas kekszhez keverd habossá a vajat a porcukorral, majd add hozzá a mézet, fahéjat, eszenciát, citromhéjat, ásványvizet és a bikarbonátokkal összekevert citromlevet. Add hozzá a lisztet is, és gyúrd jól meg, amíg kapsz egy megfelelően puha tésztát. Nyújts nem túl vastag lapokat, s vágj különböző formájú sütiket. Melegítsd fel jól a sütőt, és tedd be a sütiket egy kilisztezett tepsiben 15-20 percre.
Miután megsültek, hagyd kihűlni, majd szórd be vaníliacukorral.
Ideálisak egy kávé vagy tea mellé.
A keksz receptet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás