Fahéjas tejbegríz puding hozzávalók:

500 ml tej

100 g cukor

1 rúd fahéj

kb. 100 g gríz

3 tojás

porcukor

darált fahéj dekorációnak

Fahéjas tejbegríz puding elkészítése:

Tegyük fel forrni a tejet a fehéj rúddal. Amikor felforrt, adjuk hozzá a vajat, a cukrot és a grízt. Alacsony hőmérsékleten forraljuk folyamatos kavargatás mellett (fakanálal vagy akár mixerrel, kis sebességen).

Ha besűrűsödött, akkor félrerakjuk hűlni. Kiszedjük a rúd fahéjat, hozzáadjuk a tejhez a felvert tojásokat, és lassan keveretjük, amíg homogén lesz. Egy edényt kikenünk vajjal, és beleöntjuk ezt a pudingot. Előmelegített sütőbe helyezzük 35-40 percre, majd elzárjuk a gázt, és bent hagyjuk 15 percet. Mielött felvágnánk, hagyjuk teljesen kihűlni. A desszert tetejére szórjunk porcukrot és fahéjat!

Tálalhatjuk valamilyen lekvárral is.

A fahéjas tejbegríz puding receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc