Fahéjas tejbegríz puding hozzávalók:
500 ml tej
100 g cukor
1 rúd fahéj
kb. 100 g gríz
3 tojás
porcukor
darált fahéj dekorációnak
Fahéjas tejbegríz puding elkészítése:
Tegyük fel forrni a tejet a fehéj rúddal. Amikor felforrt, adjuk hozzá a vajat, a cukrot és a grízt. Alacsony hőmérsékleten forraljuk folyamatos kavargatás mellett (fakanálal vagy akár mixerrel, kis sebességen).
Ha besűrűsödött, akkor félrerakjuk hűlni. Kiszedjük a rúd fahéjat, hozzáadjuk a tejhez a felvert tojásokat, és lassan keveretjük, amíg homogén lesz. Egy edényt kikenünk vajjal, és beleöntjuk ezt a pudingot. Előmelegített sütőbe helyezzük 35-40 percre, majd elzárjuk a gázt, és bent hagyjuk 15 percet. Mielött felvágnánk, hagyjuk teljesen kihűlni. A desszert tetejére szórjunk porcukrot és fahéjat!
Tálalhatjuk valamilyen lekvárral is.
A fahéjas tejbegríz puding receptet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás