Fatörzs hozzávalók:
Tészta
10 tojássárga
10 evőkanál porcukor
3 evőkanál zsemlemorzsa
4 evőkanál dió
4 kávéskanál liszt
1 csomag sütőpor
Krém
20 dkg vaj
20 dkg cukor
20 dkg dió
0,5 dl rum
1 liter tej
kevés liszt
Fatörzs elkészítése:
A 10 tojássárgáját kikeverjük a porcukorral, azután hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a diót, a sütőporral elkevert lisztet, majd a tojásfehérjékből keményre vert habot.
A masszát elfelezve két piskótalapot sütünk belőle.
A krémhez a vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a diót és a rumot. A tejet kevés liszttel péppé főzzük (jó sűrűre ha lehet), ha kihűlt, mindkettőt összekeverjük.
A kihűlt lapokat diós krémmel töltjük meg, egymás tetejére téve, tetejét is megkenjük, összesodorjuk, kívül is szépen bekenjük, és tetszés szerint díszítjük.
0 hozzászólás