Fehér csokis citromos torta hozzávalók:

Laphoz:

6 tojás

12 evőkanál cukor

6 evőkanál olaj

1 teáskanál sütőpor

reszelt citromhéj

vanília eszencia

10 evőkanál liszt

Sziruphoz:

100 g cukor

200 ml víz

citromlé

vanília eszencia

Krémhez:

500 ml tejszín

300 g fehér csokoládé

2 teáskanál zselatin

4 evőkanál kókusz

2-3 evőkanál citromlé

Díszítéshez:

tejszínhab

fehér csokoládé

mandulapehely

Fehér csokis citromos torta elkészítése:

Készíts tésztát a megadott hozzávalókból és süss egy kerek vagy téglalap alakú tortalapot. Hagyd kihűlni, majd vágd hosszában háromba.

A krémhez, melegítsd fel forráspontig a tejszínt, majd vedd félre és keverd bele az apró darabokra tört csokit. Miután elolvadt a csoki, keverd hozzá az előzőleg gőzfürdőben megolvasztott zselatint. Tedd az edényt hűtőbe legalább 4 órára, majd keverd robotgéppel, amíg a mérete duplájára nő. Végül, keverd hozzá a citromlevet és kókuszreszeléket. Itasd át a lapokat a citromos sziruppal, majd töltsd meg a fehér csokis krémmel.

A fehér csokis citromos torta receptet Pica ajánlotta.

Díszítsd tejszínhabbal, olvasztott fehér csokival és mandula pelyhekkel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc