Fehér csokis citromos torta hozzávalók:
Laphoz:
6 tojás
12 evőkanál cukor
6 evőkanál olaj
1 teáskanál sütőpor
reszelt citromhéj
vanília eszencia
10 evőkanál liszt
Sziruphoz:
100 g cukor
200 ml víz
citromlé
vanília eszencia
Krémhez:
500 ml tejszín
300 g fehér csokoládé
2 teáskanál zselatin
4 evőkanál kókusz
2-3 evőkanál citromlé
Díszítéshez:
tejszínhab
fehér csokoládé
mandulapehely
Fehér csokis citromos torta elkészítése:
Készíts tésztát a megadott hozzávalókból és süss egy kerek vagy téglalap alakú tortalapot. Hagyd kihűlni, majd vágd hosszában háromba.
A krémhez, melegítsd fel forráspontig a tejszínt, majd vedd félre és keverd bele az apró darabokra tört csokit. Miután elolvadt a csoki, keverd hozzá az előzőleg gőzfürdőben megolvasztott zselatint. Tedd az edényt hűtőbe legalább 4 órára, majd keverd robotgéppel, amíg a mérete duplájára nő. Végül, keverd hozzá a citromlevet és kókuszreszeléket. Itasd át a lapokat a citromos sziruppal, majd töltsd meg a fehér csokis krémmel.
A fehér csokis citromos torta receptet Pica ajánlotta.
Díszítsd tejszínhabbal, olvasztott fehér csokival és mandula pelyhekkel.
0 hozzászólás