Fehér csokis és citromos habos torta hozzávalók:
Piskóta
6 tojás
12 evőkanál cukor
6 evőkanál olaj
1 kiskanál sütőpor
reszelt citromhéj
vanília aroma
10 evőkanál liszt
Szirup
100 g cukor
200 ml víz
citromlé
vanília aroma
Krém
500 ml tejszín
300 g sima fehér csoki
2 kiskanál zselatin
4 evőkanál kókuszreszelék
2-3 evőkanál citromlé
Dekor
tejszínhab
fehér csoki
mandula pehely
Fehér csokis és citromos habos torta elkészítése:
A piskótához összekeverjük az adott hozzávalókat és egy kerek vagy téglalap alakú tepsiben megsütjük. Hagyjuk kihűlni és azután három lapra vágjuk.
Krém: a tejszínt egy edényben felforraljuk. Félrehúzzuk, hozzáadjuk az apróra darabolt csokit és addig kavarjuk amíg elolvad. Hozzáadjuk a gőzfürdőben feloldott zselatint. Az edényt legalább 4 óráig hideg helyen tároljuk, miután addig verjük a krémet, amíg kétszeresére nő. Végül hozzáadjuk a citromlevet és a kókuszreszeléket.
Összeállítás: a piskóta lapokat citromsziruppal megöntözzük, azután megkenjük fehér csoki krémmel. Egymásra helyezzük és a tetejét, valamint a széleket szintén bekenjük krémmel.
A torta tetejét tejszínhabbal, olvasztott fehércsokival és mandula pehellyel dekoráljuk.
A fehér csokis és citromos habos torta receptet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás