Fehér csokis és citromos habos torta hozzávalók:

Piskóta

6 tojás

12 evőkanál cukor

6 evőkanál olaj

1 kiskanál sütőpor

reszelt citromhéj

vanília aroma

10 evőkanál liszt

Szirup

100 g cukor

200 ml víz

citromlé

vanília aroma

Krém

500 ml tejszín

300 g sima fehér csoki

2 kiskanál zselatin

4 evőkanál kókuszreszelék

2-3 evőkanál citromlé

Dekor

tejszínhab

fehér csoki

mandula pehely

Fehér csokis és citromos habos torta elkészítése:

A piskótához összekeverjük az adott hozzávalókat és egy kerek vagy téglalap alakú tepsiben megsütjük. Hagyjuk kihűlni és azután három lapra vágjuk.

Krém: a tejszínt egy edényben felforraljuk. Félrehúzzuk, hozzáadjuk az apróra darabolt csokit és addig kavarjuk amíg elolvad. Hozzáadjuk a gőzfürdőben feloldott zselatint. Az edényt legalább 4 óráig hideg helyen tároljuk, miután addig verjük a krémet, amíg kétszeresére nő. Végül hozzáadjuk a citromlevet és a kókuszreszeléket.

Összeállítás: a piskóta lapokat citromsziruppal megöntözzük, azután megkenjük fehér csoki krémmel. Egymásra helyezzük és a tetejét, valamint a széleket szintén bekenjük krémmel.

A torta tetejét tejszínhabbal, olvasztott fehércsokival és mandula pehellyel dekoráljuk.

A fehér csokis és citromos habos torta receptet Pica ajánlotta.

 

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc