Fehér csokitorta hozzávalók:
Lap
100 g étcsoki
100 g vaj
50 g cukor
3 tojás
200 g liszt
½ tasak sütőpor
50 g tej
Krém és dekor
19 mogyorós csoki bonbon
500 ml tejszín
1 tasak tejszínhab keményítő
50 g étcsoki
Fehér csokitorta elkészítése:
Az étcsokit gőzfürdőben megolvasztjuk, majd hagyjuk kihülni. A vajat cukorral kikavarjuk. Hozzáadjuk egyenként a tojásokat. Hozzákavarjuk az olvasztott csokit és jól összekavarjuk. A sütőt 175 fokra előmelegítjük. A lisztet összekavarjuk a sütőporral és a tejjel együtt hozzákavarjuk a keverékhez. Egy kerek torta formát kivajazunk és kilisztezünk, majd beleöntjük a kompozíciót és elegyengetjük. 35 percre betesszük a sütőbe. Mikor készen van, kivesszük és hagyjuk kihűlni.
Krém: késsel félbe vágjuk a mogyorós bonbonokat. 400 ml tejszínt habosra verünk és hozzáadjuk a keményítőt. Tovább verjük a habot és hozzákavarjuk a bonbon darabokat. A tortalapot kettőbe vágjuk és az alsó lapot megkenjük krémmel, rátesszük a felső lapot, majd a tetejét is megkenjük krémmel. Éjszakára betesszük hűtőbe. Másnap felverjük a maradék tejszínt és felével bekenjük a torta széleit. Megolvasztjuk a dekorhoz szükséges étcsokit, beleöntjük egy nejlon zacskóba, aminek a sarkára vágunk egy pici lyukat, s vékony csíkokat rajzolva megöntözzük csokival a torta tetejét. A maradék bonbont körbe elhelyezzük a csokitortán. A maradék tejszínnel ízlés szerint díszithetjük a tortát.
A fehér csokitorta receptet Sava Laura ajánlotta.
0 hozzászólás