Fekete-fehér csokis linzerkarika hozzávalók:
Kakaós tészta
30 dkg liszt
20 dkg sütőmargarin
10 dkg porcukor
1 teáskanál kakaópor
1 tojás
csipet só
Citromos tészta
30 dkg liszt
20 dkg sütőmargarin
10 dkg porcukor
1 citrom héja
csipet só
Töltelék
baracklekvár
fehércsokoládé
Fekete-fehér csokis linzerkarika elkészítése:
A linzer karika kakaós tésztájához a lisztet átszitáljuk, a vajat apró darakora vágjuk, és hozzáadjuk. Beletesszük a tojássárgáját, csipet sót, a cukrot, a kakaót, és gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Fóliába csomagoljuk, és hűtőben kb. fél órát pihentetjük.
A tésztát kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, cakkos szélű kerek formával lapokat szúrunk belőle (sima kiszúróval).
A citromos tésztához a lisztet átszitáljuk, a vajat apó darakora vágjuk, és hozzáadjuk. Beletesszük a tojássárgáját, csipet sót, a cukrot, a citromhéjat, és gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Fóliába csomagoljuk, és hűtőben kb. fél órát pihentetjük.
A linzer tésztát kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, cakkos szélű kerek formával lapokat szúrunk belőle. (Lukas kiszúróval kell csinálni.) A kiszúrt lapokat tepsire rakjuk, és tojással megkenjük.
A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük, betesszük a tepsit, és kb. 12-15 perc alatt megsütjük.
Amikor kihűltek, a citromos tésztát – aminek lyukas a közepe – olvasztott fehér csokiba mártjuk, majd hagyjuk megdermedni.
A kakaóporosat megkenjük lekvárral, majd rátesszük az olvasztott csokiba mártott, megdermedt lyukas karikát. A kekszeket marcipánvirággal díszítjük.