Fekete-fehér csokis linzerkarika hozzávalók:

Kakaós tészta

30 dkg liszt

20 dkg sütőmargarin

10 dkg porcukor

1 teáskanál kakaópor

1 tojás

csipet só

Citromos tészta

30 dkg liszt

20 dkg sütőmargarin

10 dkg porcukor

1 citrom héja

csipet só

Töltelék

baracklekvár

fehércsokoládé

Fekete-fehér csokis linzerkarika elkészítése:

A linzer karika kakaós tésztájához a lisztet átszitáljuk, a vajat apró darakora vágjuk, és hozzáadjuk. Beletesszük a tojássárgáját, csipet sót, a cukrot, a kakaót, és gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Fóliába csomagoljuk, és hűtőben kb. fél órát pihentetjük.

A tésztát kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, cakkos szélű kerek formával lapokat szúrunk belőle (sima kiszúróval).

A citromos tésztához a lisztet átszitáljuk, a vajat apó darakora vágjuk, és hozzáadjuk. Beletesszük a tojássárgáját, csipet sót, a cukrot, a citromhéjat, és gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Fóliába csomagoljuk, és hűtőben kb. fél órát pihentetjük.

A linzer tésztát kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, cakkos szélű kerek formával lapokat szúrunk belőle. (Lukas kiszúróval kell csinálni.) A kiszúrt lapokat tepsire rakjuk, és tojással megkenjük.

A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük, betesszük a tepsit, és kb. 12-15 perc alatt megsütjük.

Amikor kihűltek, a citromos tésztát – aminek lyukas a közepe – olvasztott fehér csokiba mártjuk, majd hagyjuk megdermedni.

A kakaóporosat megkenjük lekvárral, majd rátesszük az olvasztott csokiba mártott, megdermedt lyukas karikát. A kekszeket marcipánvirággal díszítjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc