Fekete ribizlis fagyitorta hozzávalók:
Lap
50 g vaj
4 tojás
120 g cukor
2 tasak vanília cukor
90 g liszt
2 evőkanál kakaó
>½ kiskanál sütőpor
Töltelék
2 tojás
só
150 g cukor
10 g zselatin
300 ml tejszín
350 ml málnalé
Más
300 ml tejszín
1 tasak vanília cukor
100 g reszelt csoki
200 g fekete ribizli vagy valamilyen erdei gyümölcs
Fekete ribizlis fagyitorta elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy kerek tortaformát kibélelünk sütőpapírral. Megolvasztjuk a vajat. A tojásokat 2 evőkanál forró vízzel, cukorral és vanília cukorral felverjük. A lisztet összekavarjuk kakaóval és sütőporral, majd fokozatosan hozzákavarjuk az olvasztott vajat. A keveréket beleöntjük a formába és 25-30 percig sütjük. Mikor megsült kivesszük a formából és hagyjuk hűlni. Megpuhítjuk a zselatint. A töltelékhez a tojásokat gőzfürdőben felverjük sóval, cukorral és 5 evőkanál forró vízzel. A zselatint hozzákavarjuk a töltelékhez és hagyjuk kihűlni.
Közben hozzáadagoljuk a málnalevet (ha nincs akkor turmixolt málnát), végül hozzákavarjuk a felvert tejszínhabot. A torta lapot két lapra vágjuk. Egy tortagyűrűbe beletesszük az alsó lapot, majd rátesszük a tölteléket, a tetejére pedig a másik lapot. A tortát éjszakára betesszük a fagyasztóba. Tálalás előtt 20 perccel kivesszük, felverjük a tejszínt vanília cukorral és bevonjuk vele a tortát. A tetejét megszórjuk reszelt csokival, megmossuk a fekete ribizlit vagy erdei gyümölcsöt és ízlés szerint feldíszitjük vele a tortát.
A fekete ribizlis fagyi torta receptet Sava Laura ajánlotta.
0 hozzászólás