Fekete rózsa hozzávalók:

Tészta

80 dkg liszt

1 db sütőpor

20 dkg sütőmargarin

1 db tojás

20 dkg cukor

1 doboz tejföl

Töltelék

1 db sütőpor

25 dkg mák vagy dióbél

2-3 dkg liszt

20 dkg margarin

25 dkg cukor

Krém:

2 puding

Fekete rózsa elkészítése:

A tészta hozzávalóit jól össze gyúrjuk, ha nem áll össze jól akkor egy kevés tejet öntünk hozzá.

Az így elkészített tésztát hat egyenlő részre osztjuk. Két részt a hatból vékonyra nyújtjuk és félre tesszük

Annyi tejet adunk a töltelékhez, hogy olyan masszát kapjunk amit a tésztára kenhető lesz. Az így elkészített tölteléket is félre tesszük.

A négy rész tésztából egyet kinyújtunk és egy rész tölteléket rákenünk és összetekerjük. Tepsibe helyezzük, majd a további három tésztával is ugyanígy járunk el.

A rudakat ne rakjuk szorosan egymás mellé a tepsibe. A fekete rózsa sütit kisütjük.

A süteményhez krémet készítünk 2 csomag pudingból ízlés szerint.

Fekete rózsa egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc