Fekete török kávé hozzávalók:
2-3 fajta kávé
cukor
Fekete török kávé elkészítése:
A török kávét ibrikben (nyelek kávéfőző edény) főzik, gázkályhán vagy pedig a speciális kávéfőző gépben. Az igazi török kávét viszont szénhamun főzik. A megfelelően erős és édes kávéhoz egy kiskanál kávét kell tenni és egy kis darab cukrot minden csészéhez.
Az ibrikbe odateszed a vizet főni, majd beleteszed a cukrot és a jó minőségű, lehetőleg 2-3 fajtából kevert kávét.
Hagyod, hogy néhányat lobbanjon.
A habot összekevered, vigyázva, hogy ne folyón ki a tűzre.
Amikor a kávé megfőtt félreveszed, töltesz bele néhány csepp hideg vizet, majd hagyod egy percig, hogy leszálljon.
Csészékbe töltöd és melegen szolgálod fel.
0 hozzászólás