Fenyős pisztráng karácsonyra hozzávalók:

fejenként 1-2 db pisztráng

20 dkg vaj só halanként

1-1 ágacska (kb 4-5 cm) fenyőgally

Fenyős pisztráng karácsonyra elkészítése:

A halakat alaposan kívül-belül megtisztítjuk, besózzuk és 2 óráig pihentetjük.

Egy lapos teflonsepenyőt kivajazunk, majd a halakat belefektetjük úgy, hogy a hasukba egy-egy kiskanál vajat és egy-egy fenyőgallyat helyezünk.

Középmeleg sütőben (legjobb a levegőforgatásos) 10 percig alufóliával lefedve sütjük, majd az alufóliát eltávolítva 10 percig enyhén pirítjuk vigyázva, nehogy kiszáradjon.

A karácsonyi fenyős pisztráng varázslatosan finom halétel!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc