Finom túrós torta hozzávalók:

A tésztához:

40 dkg liszt

20 dkg margarin

20 dkg porcukor

4 dkg kakaópor

1 tojás

1 zacskó sütőpor

A töltelékhez:

25 dkg vaj

25 dkg porcukor

50 dkg sovány túró

3 tojás

1 zacskó vaníliás cukor

1 zacskó vanília ízű pudingpor

Finom túrós torta elkészítése:

Egy kerek, kapcsos tortaformát kikenünk margarinnal és kilisztezzük. A tésztához valókat jól összegyúrjuk, egyharmadát kerekre kinyújtjuk. Ráhelyezzük a tortaformát, körülvágjuk, és kibéleljük

vele a forma alját.

A tészta másik részét egy nagy szögletes lappá nyújtjuk ki, és a tortaforma magasságának megfelelő csíkokat vágunk belőle. Kibéleljük vele a forma oldalát, és ahol a kerek lappal találkozik, egy kicsit összenyomogatjuk, így nem szivárog majd ki a töltelék.

Ezután összekeverjük a töltelék hozzávalóit, és ráöntjük a tésztára. A lehullott, maradék tésztát rámorzsoljuk a tetejére.

A túrótortát 200 fokos sütőben egy óra hosszáig sütjük

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc