Finom túrós torta hozzávalók:
A tésztához:
40 dkg liszt
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
4 dkg kakaópor
1 tojás
1 zacskó sütőpor
A töltelékhez:
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
50 dkg sovány túró
3 tojás
1 zacskó vaníliás cukor
1 zacskó vanília ízű pudingpor
Finom túrós torta elkészítése:
Egy kerek, kapcsos tortaformát kikenünk margarinnal és kilisztezzük. A tésztához valókat jól összegyúrjuk, egyharmadát kerekre kinyújtjuk. Ráhelyezzük a tortaformát, körülvágjuk, és kibéleljük
vele a forma alját.
A tészta másik részét egy nagy szögletes lappá nyújtjuk ki, és a tortaforma magasságának megfelelő csíkokat vágunk belőle. Kibéleljük vele a forma oldalát, és ahol a kerek lappal találkozik, egy kicsit összenyomogatjuk, így nem szivárog majd ki a töltelék.
Ezután összekeverjük a töltelék hozzávalóit, és ráöntjük a tésztára. A lehullott, maradék tésztát rámorzsoljuk a tetejére.
A túrótortát 200 fokos sütőben egy óra hosszáig sütjük
0 hozzászólás