Flódni hozzávalók:

50 dkg liszt

25 dkg margarin

60 dkg cukor

3 db tojás

7 dl bor

1 kg alma

20 dkg dió

20 dkg mák

1 üveg szilvalekvár

1 csomag mazsola

1 tábla csokireszelék

2 evőkanál baracklekvár

fahéj

szegfűszeg

1 db narancs

Flódni elkészítése:

A lisztet, a margarint, a tojássárgáját, ízlés szerint cukorral és borral könnyen gyúrható tésztává gyúrjuk. Öt részre osztjuk, az egyik egy kicsit nagyobb legyen. Vékonyra nyújtjuk, s a nagyobb tésztával kibéleljük a tepsit, majd erre máktölteléket kenünk.

Ráhelyezzük a következő sütemény lapot, amelyre a szeletekre vágott, borban párolt alma kerül. Újabb tésztalap, amelyre diótölteléket halmozunk. A negyedik réteg a szilvalekváré, amelyet beborítunk az utolsó tésztalappal, tojássárgájával kenjük meg, s lassú tűzön sokáig sütjük.

A máktöltelékhez a darált mákot borral felfőzzük, cukrot, mazsolát, reszelt narancshéjat és baracklekvárt teszünk bele.

A diótöltelékhez a darált diót borral felfőzzük, cukrot, mazsolát, reszelt csokoládét keverünk bele. Valamennyi tölteléket kihűtve tesszük a tésztába.

Flódni egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 70 perc