Focaccia juhtúróval (Focaccia di Recco) hozzávalók:
250-300 g fehér vagy teljes kiőrlésű liszt
125 ml hideg ásványvíz
1 kiskanál só
4+4 kanál extraszűz olívaolaj
250 g Crescenza, Certosa vagy Stracchino túró
fehér vagy fekete szezámmag
Focaccia juhtúróval (Focaccia di Recco) elkészítése:
A lisztet egy tálba tesszük, elkeverjük az olajjal, majd hozzáadjuk a hideg vizet és a sót, gyúrjuk, míg egyneművé válik, majd 40 percet pihenni hagyjuk.
4 kanál oliva olajjal kiolajozunk egy tepsit, vagy kibéleljük sütőpapírral, a sütőt 220-230 fokra előmelegítük, majd a tésztát kétfelé osztjuk. Nagyon rugalmas, úgyhogy olajos kézzel könnyedén kettéválaszthatjuk.
Vékony lapot kapunk, amit megszórunk a darabos sóstúróval.
Kinyújtjuk a következő lapot is, amivel beborítjuk az elsőt.
A ujjainkkal megnyomkodjuk úgy, hogy lyukacsos maradjon, majd vizezett olajjal (egyenlő arányban) lespricceljük, megszórjuk a szezámmaggal és a darabos sóval.
Sütőtől függően kb. 15-20 perc alatt 200 fokos sütőben aranybarnára pirítjuk.
A juhtúrós focaccia receptet Bolognese di Cluj ajánlotta.
0 hozzászólás