Fokhagymás-gombás rakott krumpli böjtös változatban hozzávalók:
krumpli
zöldhagyma
1 evőkanál szójaliszt
vöröshagyma
petrezselyemzöld
kapor
1 darab csípős paprika
csiperkegomba
krumpli
fokhagyma
olaj
citromlé
só, bors
Fokhagymás-gombás rakott krumpli böjtös változatban elkészítése:
A gombát vékony szeletekre vágjuk, majd olajban kisütjük.
A zöldhagyma szárát levágjuk (csak a zöldjét használjuk fel) és a kaporral együtt felaprózzuk.
Amikor a gomba átsült, hozzáadjuk az apróra vágott hagymaszárat. Végül pedig a kaprot tesszük a serpenyőbe.
Miután az egész jól átsült, a zöldségeket egy turmixgép, vagy más konyharobot segítségével jól felaprózzuk.
Következhet a fokhagymás szósz: Egy marék petrezselyemzöldet pár gerezd fokhagymát, 1 darab csípős paprikát, egy kis olívaolajjal péppé darálunk. Kis adaghoz körülbelül egy csészényi szósz kell. Végül egy kis citromlével ízesítjük az egészet, és egy kis ásványvizet is töltünk hozzá, majd egy mixer segítségével összekeverjük a hozzávalókat.
Ha a szósszal is megvagyunk, jöhet a krumpli: A vöröshagymát felaprítjuk, majd folyamatosan kavargatva olajban üvegesre pirítjuk. A serpenyőt eltávolítjuk a tűzről, hozzáadunk egy kanál szójalisztet, majd kis lángra tesszük és fokozatosan felöntjük egy kis vízzel, így egy gombamártást kapunk.
A krumplit nagylyukú reszelőn lereszeljük, majd összekeverjük a hagymás mártással, vágott petrezselyemzölddel, a keveréket pedig egy tepsibe öntöm. Erre következik a gombás mártás, majd a fokhagymaszósz. Ezután mehet az egész a sütőbe.
A krumplit hagyhatjuk egy kicsit puhulni a sütőben, mielőtt hozzáadnánk a gombát és a fokhagyma szószt.
0 hozzászólás