Fokhagymás melegszendvics hozzávalók:
20 dkg szobahőmérsékletű vaj
2 dkg (1 közepes fej) fokhagyma
fél mokkáskanál só
negyed mokkáskanál oregánó
egy csipetnyi curry
sajt
Fokhagymás melegszendvics elkészítése:
20 dkg szobahőmérsékletű vajat keverjünk össze 2 dkg (1 közepes fej) áttört vagy finomra reszelt fokhagymával, fél mokkáskanál sóval, és negyed mokkáskanál őrölt szurokfűvel (oregánóval). Az egzotikus ízek kedvelői tehetnek bele egy csipetnyi curryt is.
A szükséges mennyiségű kenyeret szeleteljük fel, vékonyan kenjük rá a krémet, és jól szórjuk meg reszelt sajttal.
Grillsütőben addig süssük, amíg a megolvadt sajt kissé megpirul.
A befülledés elkerülése érdekében fejjel lefelé tegyük ki a tányérra, és csak a fogyasztás előtt fordítsuk meg. Melegen, teával tálaljuk.
Ebből a pikáns ízű szendvicskrémből érdemes egy adagot vajtartóba tölteni, és a mélyhűtőben tárolni, mivel lefagyasztva hónapokig eltartható, és szükség esetén percek alatt ízletes vacsora készíthető belőle.
0 hozzászólás