Fokhagymás párolt burgonya hozzávalók:
2-3 burgonya személyenként
pár gerezd fokhagyma
só és bors (ízlés szerint)
olaj (pár evőkanál)
Fokhagymás párolt burgonya elkészítése:
Mosd meg jól a burgonyát (anélkül, hogy meghámoznád), majd vágd megfelelő darabokra (harapásnyi nagyságúra).
Egy serpenyőbe tegyél olívaolajat, és rakd a tűzhelyre.
Dobd bele a burgonyát, adj hozzá pár evőkanál vizet, sót és borsot (ízlés szerint).
Fedd le, és párold közepes lángon.
Közben pucolj meg pár gerezd fokhagymát, melyeket törj apróra.
Mikor a burgonya majdnem kész, add hozzá a fokhagymát, és hagyd még 1 percig a lángon, végül vedd le.
Fokhagymás párolt burgonya egyéb:
Alkalmas köretnek a sült húsok mellé, vagy főételnek a vegetáriánusok számára, kapros vagy paradicsomos mártással.
0 hozzászólás