Fokhagymás rántotta hozzávalók:

1 tojás

1 evőkanál olaj

1 kiskanál só

fél gerezd fokhagyma

Fokhagymás rántotta elkészítése:

A fokhagymás tojásrántotta legegyszerűbb elkészítési módja, hogy üres rántottát készítünk (a pépet megsózzuk, és tojásonként 1 evőkanál olajon megsütjük), majd feltálalás után tojásonként fél gerezd vékony lemezekre vágott fokhagymával beborítjuk.

Sokan a felszeletelt fokhagymát az olajban megdinsztelik, és erre öntik rá a felvert tojást, mert így kevésbé intenzív az illata.

Vigyázzunk, hogy ne süssük a fokhagymát, mert a rántotta megkeseredik tőle.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 15 perc