Földieper kocka hozzávalók:
12,5 dkg liszt
6 dkg vagdalt dióbél
11 dkg vaj vagy margarin
0,6 dl kristálycukor szorosan töltve (ez eredetileg barna cukorral lenne megtöltve)
2 tojásfehérje
30 dkg eper
20 dkg cukor
2 evőkanál citromlé
2,5 dl tejszín
Földieper kocka elkészítése:
Keverd össze a lisztet, a diót, a vajat és a kristálycukrot. Szórd egyenletesen egy tepsibe és süsd meg előmelegített, közepes hőmérsékletű (kb 180°C) sütőben kb. 20 percig. Néha keverd meg.
Ha kész van, szórd a 2/3 részét egy közepes tepsibe.
Verd kemény habbá a tojásfehérjét a cukorral, a szeletelt eperrel és a citromlével.
A tejszínt külön verd fel habbá és forgasd bele óvatosan az epres habba. Kanállal rakd rá ezt a masszát az egyenletesen a tepsiben lévő morzsalékra, utána szórd a félretett 1/3 rész morzsalékot a tetejére.
Takard le celofánnal vagy alufóliával, és tedd mélyhűtőbe legalább 6 óra hosszára, vagyis amíg meg nem szilárdul.
0 hozzászólás