Francia hagymaleves hozzávalók:
3-4 személyre:
3 közepes vöröshagyma
1 liter húsleves
2 tojássárgája
reszelt sajt
liszt
vaj
szerecsendió
bors
só
Francia hagymaleves elkészítése:
A francia hagymaleveshez vágjuk a meghámozott hagymákat félkarikákra és vajon fonnyasszuk meg. Ha már üveges, szórjuk meg kevés liszttel és pirítsuk még 2-3 percig, majd öntsük fel a húslevessel.
Sózzuk, borsozzuk, s fűszerezzük szerecsendióval. 15-20 perc lassú főzés után szedjük ki a hagyma felét és passzírozzuk át. A pépet keverjük el a tojássárgákkal, s folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a leveshez.
Végül forrósítsuk fel a levet, s tálaláskor a tetejére bőven tegyünk reszelt sajtot.
A francia hagymalevesnek sok variánsa van. Például néhol pohárka konyakkal is ízesítik, míg máshol fokhagymával bedörzsölt pirított kenyérdarabokat tesznek a reszelt sajt alá.
0 hozzászólás