Francia hagymaleves hozzávalók:

3-4 személyre:

3 közepes vöröshagyma

1 liter húsleves

2 tojássárgája

reszelt sajt

liszt

vaj

szerecsendió

bors

Francia hagymaleves elkészítése:

A francia hagymaleveshez vágjuk a meghámozott hagymákat félkarikákra és vajon fonnyasszuk meg. Ha már üveges, szórjuk meg kevés liszttel és pirítsuk még 2-3 percig, majd öntsük fel a húslevessel.

Sózzuk, borsozzuk, s fűszerezzük szerecsendióval. 15-20 perc lassú főzés után szedjük ki a hagyma felét és passzírozzuk át. A pépet keverjük el a tojássárgákkal, s folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a leveshez.

Végül forrósítsuk fel a levet, s tálaláskor a tetejére bőven tegyünk reszelt sajtot.

A francia hagymalevesnek sok variánsa van. Például néhol pohárka konyakkal is ízesítik, míg máshol fokhagymával bedörzsölt pirított kenyérdarabokat tesznek a reszelt sajt alá.

Francia hagymaleves egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc