Frankfurti koszorú hozzávalók:
Tésztához:
6 db tojás
6 evőkanál kristálycukor
6 evőkanál rétesliszt
1 csomag sütőpor
Krémhez:
1 csomag vanília-pudingpor (főzős)
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 csomag vanília cukor
1 citrom héja
½ citrom leve
házi meggydzsem
apróra vágott pisztácia a díszítéshez
Frankfurti koszorú elkészítése:
A tészta hozzávalóiból piskótatésztát keverünk, és ezt a masszát egy 28 cm átmérőjű koszorúformába öntjük, és megsütjük.
Ha kihűlt, vízszintesen 3 részre vágjuk és megtöltjük.
A vaníliapudingot a tasak leírása szerint megfőzzük. A margarint, porcukrot, vaníliás cukrot, a citrom levével és reszelt héjával habosra keverjük. Amikor a főzött puding kihűlt, a vajas krémmel alaposan összekeverjük.
Összerakás: az alsó lapot megkenjük meggydzsemmel, erre kerül a 2. lap, amit megkenünk pudingos krémmel és befedjük a 3. lappal. A koszorú külsejét is bevonjuk a pudingos krémmel, végül megszórjuk az apróra vágott pisztáciával.
Nagyon mutatós és könnyen elkészíthető sütemény.
0 hozzászólás