Frankfurti koszorú hozzávalók:

Tésztához:

6 db tojás

6 evőkanál kristálycukor

6 evőkanál rétesliszt

1 csomag sütőpor

Krémhez:

1 csomag vanília-pudingpor (főzős)

25 dkg margarin

20 dkg porcukor

1 csomag vanília cukor

1 citrom héja

½ citrom leve

házi meggydzsem

apróra vágott pisztácia a díszítéshez

Frankfurti koszorú elkészítése:

A tészta hozzávalóiból piskótatésztát keverünk, és ezt a masszát egy 28 cm átmérőjű koszorúformába öntjük, és megsütjük.

Ha kihűlt, vízszintesen 3 részre vágjuk és megtöltjük.

A vaníliapudingot a tasak leírása szerint megfőzzük. A margarint, porcukrot, vaníliás cukrot, a citrom levével és reszelt héjával habosra keverjük. Amikor a főzött puding kihűlt, a vajas krémmel alaposan összekeverjük.

Összerakás: az alsó lapot megkenjük meggydzsemmel, erre kerül a 2. lap, amit megkenünk pudingos krémmel és befedjük a 3. lappal. A koszorú külsejét is bevonjuk a pudingos krémmel, végül megszórjuk az apróra vágott pisztáciával.

Nagyon mutatós és könnyen elkészíthető sütemény.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc