Friss fügés pite hozzávalók:

Tészta

200 g liszt

200 g durvára darált mandula

150 g vaj

1 tojás

1 kisknaál sütőpor

1 kiskanál almaecet

75 g cukor

fél citrom héja

2 evőkanál hidegvíz

Töltelék

450-500 füge

250 g ricotta

400 g tejföl

4 tojás

10 evőkanál cukor

egy citrom héja

3 tasak vaníliás cukor

2 evőkanál citromlé

2-3 evőkanál konyak

Friss fügés pite elkészítése:

A fügéket megmossuk, 4be vágjuk, meglocsoljuk citromlével, konyakkal, megszórjuk vaníliás cukorral és ha nem nagoyn édesek akkor még egy kis cukorral. A kis kockákra vágott vajjal összekeverjük a száraz hozzávalókat és egy morzsás tésztát készítünk. Ha megvan, hozzáadjuk a tojást, az ecetet és a két kanál vizet. Gyúrjuk még egy golyót kapunk, nem kell túlzásba vinni, mert nem kalács. 15-30 percre hűtőbe rakjuk. Összekeverünk minden hozzávalót a töltelékhez kivéve a fügéket. A tésztával kibélelünk egy edényt (az enyém 26 cm átmérőjü). Kb. 1 cm vastag kell legyen a tészta. Ráöntjük a krémet és belehelyezzük a fügedarabokat minnél szebben. Sütőbe tesszük és kb. akkor van kész amikor a közepe már nem folyékony, ez kb. 40-60 perc között lehet.

Tálaláskor megmutatjuk a sütemény minden oldalát hogy minnél jobban megkívánják.

A friss fügés pite receptet IriA ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc