Friss fügés pite hozzávalók:
Tészta
200 g liszt
200 g durvára darált mandula
150 g vaj
1 tojás
1 kisknaál sütőpor
1 kiskanál almaecet
75 g cukor
fél citrom héja
2 evőkanál hidegvíz
Töltelék
450-500 füge
250 g ricotta
400 g tejföl
4 tojás
10 evőkanál cukor
egy citrom héja
3 tasak vaníliás cukor
2 evőkanál citromlé
2-3 evőkanál konyak
Friss fügés pite elkészítése:
A fügéket megmossuk, 4be vágjuk, meglocsoljuk citromlével, konyakkal, megszórjuk vaníliás cukorral és ha nem nagoyn édesek akkor még egy kis cukorral. A kis kockákra vágott vajjal összekeverjük a száraz hozzávalókat és egy morzsás tésztát készítünk. Ha megvan, hozzáadjuk a tojást, az ecetet és a két kanál vizet. Gyúrjuk még egy golyót kapunk, nem kell túlzásba vinni, mert nem kalács. 15-30 percre hűtőbe rakjuk. Összekeverünk minden hozzávalót a töltelékhez kivéve a fügéket. A tésztával kibélelünk egy edényt (az enyém 26 cm átmérőjü). Kb. 1 cm vastag kell legyen a tészta. Ráöntjük a krémet és belehelyezzük a fügedarabokat minnél szebben. Sütőbe tesszük és kb. akkor van kész amikor a közepe már nem folyékony, ez kb. 40-60 perc között lehet.
Tálaláskor megmutatjuk a sütemény minden oldalát hogy minnél jobban megkívánják.
A friss fügés pite receptet IriA ajánlotta.
0 hozzászólás