Frittata – rántotta finom zöldségekkel hozzávalók:
2-4 burgonya
4 tojás
1 ek tej
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
reszelt sajt
sonka
Zöldségek: paprika, gomba, cukkini, brokkoli – ezek bármelyike elhagyható vagy helyettesíthető
Frittata – rántotta finom zöldségekkel elkészítése:
Főzzük meg a burgonyát (de ne főzzük szét), majd várjuk meg, amíg kihűl.
Kevés olajon pirítjuk meg az apróra vágott hagymát, majd tegyük hozzá a fokhagymát, és mielőtt még lepirulna nagyon a fokhagyma, tegyük hozzá a cikkekre vár karikákra vágott főtt burgonyát, na és a többi zöldséget.
Érdemes olyan serpenyőt vagy edényt használni, amit a sütőbe is be tudunk tenni utánna.
Ha cukkinit használunk, érdemes előpirítani azt olivaolajon, a brokkolit pedig előfőzni. Ha gfombát teszünk a serpenyőbe, várjuk meg, míg levet ereszt, majd elfő az a lé.
Verd fel a tojásokat a tejjel. Tegyél hozzá sót és borsot (vagy más fűszereket is ízlésed szerint).
Öntsük rá a serpenyőben lévő zöldségekre a tojás, és addig süsd (de ne kavard), amíg a széle elkezd fehéredni, tehát megsült.
Amikor a belseje még folyós, tedd rá a reszelt sajtot, majd tedd be a sütőbe, amíg a sajt megolvad, és kicsit megpirul.
Érdemes felső sütésre állítani a tűzhelyet, hogy megpiruljon a sajt teteje.
0 hozzászólás