Füstölt húsos babcsorba hozzávalók:

¼ kg szemesbab

½ kg füstölt csülök

1 hagyma

½ l káposztalé

lestyán

1 répa

1 kanál paradicsomlé

Füstölt húsos babcsorba elkészítése:

A csorba leveshez a babot megtisztítjuk, hideg vízben megmossuk, majd néhány órán át hideg vízben áztatjuk. Hasonlóan teszünk a füstölt csülökkel is, hogy a füstszagot eltávolítsuk. A babot felfőzzük, majd az első vizet leöntjük róla, és újra főni tesszük a csülökkel együtt.

Lassú tűzön addig fő, míg a bab puhulni kezd. Hogy a babszemek ne főjenek szét, kis sót adunk a vízhez. A hagymát apróra, a répát csíkokra vágjuk, hozzáadjuk a babhoz és tovább főzzük lassú tűzön.

Kivesszük a csülköt, lefejtjük a csontról a húst és visszatesszük a fazékba, a levest pedig káposztalével savanyítjuk, amit külön felfőzünk. Beleteszünk egy lestyánlevelet vagy egy borsikafű-ágacskát, majd levesszük a tűzről.

A füstölt húsos babcsorbát melegen tálaljuk, egy kanál paradicsomlével színezzük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 100 perc