Füstölt húsos babcsorba hozzávalók:
¼ kg szemesbab
½ kg füstölt csülök
1 hagyma
½ l káposztalé
lestyán
1 répa
1 kanál paradicsomlé
Füstölt húsos babcsorba elkészítése:
A csorba leveshez a babot megtisztítjuk, hideg vízben megmossuk, majd néhány órán át hideg vízben áztatjuk. Hasonlóan teszünk a füstölt csülökkel is, hogy a füstszagot eltávolítsuk. A babot felfőzzük, majd az első vizet leöntjük róla, és újra főni tesszük a csülökkel együtt.
Lassú tűzön addig fő, míg a bab puhulni kezd. Hogy a babszemek ne főjenek szét, kis sót adunk a vízhez. A hagymát apróra, a répát csíkokra vágjuk, hozzáadjuk a babhoz és tovább főzzük lassú tűzön.
Kivesszük a csülköt, lefejtjük a csontról a húst és visszatesszük a fazékba, a levest pedig káposztalével savanyítjuk, amit külön felfőzünk. Beleteszünk egy lestyánlevelet vagy egy borsikafű-ágacskát, majd levesszük a tűzről.
A füstölt húsos babcsorbát melegen tálaljuk, egy kanál paradicsomlével színezzük.
0 hozzászólás