Gesztenyés gyöngytyúkleves hozzávalók:

1 gyöngytyúk (kb. 1 kg)

30 dkg sárgarépa

20 dkg fehérrépa

10 dkg vöröshagyma

10 dkg gomba

fokhagyma

babérlevél

kakukkfű

boróka bogyó

1 tojásfehérje

2 dl tejszín

10 dkg gesztenye

2 dkg liszt

Gesztenyés gyöngytyúkleves elkészítése:

A megtisztított gyöngytyúkot, karikára vágott zöldségekkel, vöröshagymával egy sütőtepsire helyezzük, sóval ízesítjük, kakukkfűvel fűszerezzük, és erős tűzön megpirítjuk.

A megpirított tyúkot fazékba tesszük, hideg vízzel felöntjük, babérlevelet adunk hozzá. A levest forrásig kevergetjük, majd lassú tűzön kb. 2 órán át főzzük, ha szükséges, utóízesítjük.

A kész levest negyed óráig pihentetjük, majd leszűrjük. A húst a csontról lefejtjük, bőrét eltávolítjuk és egyforma kockákra vágjuk.

Áttört gesztenyéből és kevés lisztből tejszínes habarást készítünk, a leveshez adjuk és felforraljuk.

A gesztenyés gyöngytyúkleves receptet Alice ajánlotta.

Tálaláskor a megfőtt húst csészébe tesszük és óvatosan rámerjük a forró levest.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc