Gesztenyés kocka meggyel hozzávalók:
Tésztához:
6 db tojás
6 ek. kr. cukor
6 ek. kiszt
1 púpos ek. kakaópor
1 mokkáskanál szódabikarbóna
Krémhez:
1 csm gesztenyemassza
3 dl tej
1 vaníliapuding
5 dkg cukor
3 dl habtejszín
+2 dl habtejszín a tetejére
1 ek. zselatin
0,5 kg magozott meggy
Gesztenyés kocka meggyel elkészítése:
6 tojásból kakaós piskótát sütünk.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a 6 ek. kr.cukrot és azzal is verjük egy kicsit, végül a tojások sárgáját keverjük bele. Fakanállal óvatosan hozzákeverjük a szódabikarbónával és a kakaóporral elkevert lisztet. Kikent lisztezett tepszibe öntjük és 180 fokon sütjük.
Míg sül, elkészítjük a krémet.
A 3 dl tejbe megfőzzük a pudingot az 5 dkg cukorral, majd hűtjük.
A 3dl tejszínt kemény habbá verjük és a kihűlt pudinggal összekeverjük.A zselatint meleg vízben feloldjuk és azt is hozzá keverjük. A gesztenyét villával kicsit összetörjük és a krémhez keverjük. Géppel jól kihabosítjuk. Végül felverjük a tetejére a 2 dl tejszínt is.
A piskótára kenjük a krémet, megszórjuk a meggyel és végül rákenjük a tejszínhabot. Hűtőben tároljuk tálalásig. (Tegyünk félre párszem meggyet a díszítéshez)
Gesztenyés kocka meggyel egyéb:
Kockára vágjuk és a tetejét egy szem meggyel díszítjük.
0 hozzászólás