Gomba bruschetta hozzávalók:

4 személyre:

50 dkg csiperke gomba (lehet vegyes is)

2 gerezd fokhagyma (bio)

2 szál petrezselyem (bio)

1 marék bazsalikom (bio)

só (himalája)

tört bors

2 evőkanál olivaolaj (extra szűz)

Gomba bruschetta elkészítése:

A gombákat alaposan megtisztítjuk és olyan apróra vágjuk, amilyenre csak tudjuk.

Az olajat kis lángon forrósítjuk és gyorsan beletesszük a gombát és s reszelt fokhagymát is.

Sót és borsot szórunk rá és fedő alatt sütjük tovább.

Miközben a gomba sül, vágjuk fel apróra a petrezselymet és a bazsalikomot.

Mikor a gomba levet ereszt, rászórjuk a petrezselymet és a bazsalikomot és mostmár fedő nélkül főzzük tovább, hogy a leve lefőjön róla. Ha a gomba megpuhul, kész van.

Pirított (házi) kenyérrel tálaljuk.

 

Ha szeretnénk, hogy a bruschetta még finomabb legyen, használjunk vegyes gombát.

Ha nem jutunk friss zöld fűszerekhez, használhatunk szárítottat is.

 

 

A gombás bruschetta receptet Receptműves ajánlotta.

Gomba bruschetta egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc