Gomba tokány hozzávalók:

1 hagyma

200 g gomba

2 evőkanál paradicsomlé

200 ml víz

1 evőkanál étkezési keményítő

3-4 gerezd fokhagyma

bors

édes fűszerpaprika

bazsalikom

petrezselyemzöld

Gomba tokány elkészítése:

Az apróra vágott hagymát párolni tesszük 3 kanál olajba és 3 kanál vizbe. Ha puha, hozzáadjuk a felszeletelt gombát. 2-3 perc mulva hozzáadjuk a fokhagymát és vizet összekverve a paradicsomlével és a keményítővel. Tűzön hagyjuk amíg megvastagodik a szósz. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük paprikával és petrezselyemmel.

Ezt a remek gombás egytálételt, savanyúuborkával fogyasztjuk.

A gomba tokány receptet Pica ajánlotta.

 

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 25 perc