Gomba tokány hozzávalók:
1 hagyma
200 g gomba
2 evőkanál paradicsomlé
200 ml víz
1 evőkanál étkezési keményítő
3-4 gerezd fokhagyma
só
bors
édes fűszerpaprika
bazsalikom
petrezselyemzöld
Gomba tokány elkészítése:
Az apróra vágott hagymát párolni tesszük 3 kanál olajba és 3 kanál vizbe. Ha puha, hozzáadjuk a felszeletelt gombát. 2-3 perc mulva hozzáadjuk a fokhagymát és vizet összekverve a paradicsomlével és a keményítővel. Tűzön hagyjuk amíg megvastagodik a szósz. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük paprikával és petrezselyemmel.
Ezt a remek gombás egytálételt, savanyúuborkával fogyasztjuk.
A gomba tokány receptet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás