Gombás-brokkolis egytál hozzávalók:
500 g brokkoli
10-12 friss gomba
1 hagyma
3 tojás
200 g tejföl vagy krémes joghurt
1 kanál vaj
1 kanál olaj
2 kanál zsemlemorzsa
só
bors
sajt
Gombás-brokkolis egytál elkészítése:
A zöldséges egytálételhez kevés olajban pároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a gombát és a rózsáira szedett brokkolit. 5-6 percig pároljuk. Sózzuk, borsozzuk és hagyjuk kihűlni. Sóval, borssal felverjük a tojásokat, összekeverjük a tejföllel, majd a zöldségekkel. Kikenünk egy tepsit, zsemlemorzsával kibéleljük, beleöntjük az összetételt, sajtot reszelünk rá és sütőbe helyezzük 20-25 percre.
Melegen tálaljuk de hidegen is jó.
A gombás-brokkolis egytál receptet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás