Gombás burgonyapuding hozzávalók:
½ kg burgonya
25 dkg gomba
2 főttojás
6 dkg vaj
2 evőkanál tejföl
friss kapor és petrezselyemzöld
só, bors
zsemlemorzsa
Gombás burgonyapuding elkészítése:
Héjában megfőzzük a burgonyát, meghámozzuk, felszeleteljük, majd a vaj felében megforgatjuk a szeleteket. A burgonyamennyiség felét egy kivajazott, zsömlemorzsázott formába helyezzük. A megtisztított, apró kockára vágott gombát vajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a tejfölt, az apróra darabolt züldfűszereket, a sót és a borsot.
A gombát ráhelyezzük a krumplire, ere a vékony szeletekre vágott főttojást és a tetejére a maradék krumplit. Kaporral és petrezselyemmel megszórjuk és alacsony hőmérsékleten sütőbe tesszük.
0 hozzászólás