Gombás burgonyapuding hozzávalók:

½ kg burgonya

25 dkg gomba

2 főttojás

6 dkg vaj

2 evőkanál tejföl

friss kapor és petrezselyemzöld

só, bors

zsemlemorzsa

Gombás burgonyapuding elkészítése:

Héjában megfőzzük a burgonyát, meghámozzuk, felszeleteljük, majd a vaj felében megforgatjuk a szeleteket. A burgonyamennyiség felét egy kivajazott, zsömlemorzsázott formába helyezzük. A megtisztított, apró kockára vágott gombát vajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a tejfölt, az apróra darabolt züldfűszereket, a sót és a borsot.

A gombát ráhelyezzük a krumplire, ere a vékony szeletekre vágott főttojást és a tetejére a maradék krumplit. Kaporral és petrezselyemmel megszórjuk és alacsony hőmérsékleten sütőbe tesszük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc