Gombás gulyás hozzávalók:
borjú hús
gomba
burgonya
hagyma
paprika
sárga répa
petrezselyem
gulyáskrém
édes piros arany
só
bors
olaj
víz
1 paradicsom
Gombás gulyás elkészítése:
A húst kevés olajban megpirítjuk. A hús levébe odatesszük puhulni a hagymát, répát és paprikát, amíg üveges lesz. Hozzáadjuk a gombát és azt is hagyjuk puhulni. Ha szükséges lehet hozzá időnként vizet önteni. Miután 20 percet főtt, hozzáadjuk a burgonyát is és kis tüzön, lefedve tovább főzzük. Leforrázzuk a paradicsomot, felvágjuk és hozzáadjuk a gulyáshoz. Hozzáadunk egy kiskanál végnyi gulyáskrémet és egy evőkanál piros aranyat, sót, borsot, petrezselymet és további 10 percig hagyjuk főni.
Magában vagy köretként tálaljuk.
A gombás gulyás receptet Droopina ajánlotta.
0 hozzászólás