Gombás kenyér szuflé hozzávalók:
4 szelet kenyér
4 zöld hagyma
200-250 g gomba
2 kanál fehér bor
250 g sajt
4 nagyobb tojás
2 pohár tej
2 kiskanál mustár
bors, só
Gombás kenyér szuflé elkészítése:
Vajazd ki a tepsit és tegyél bele 4 szelet kenyeret.
Párold puhára a felaprított zöldhagymát a felszeletelt gombával. Adj hozzá 2 kanál bort vagy hideg vizet és párold még 4-5 percet.
Hagyd kihűlni szobahőmérsékleten, majd keverd bele a 250 g reszelt sajtot és öntsd a kenyérre.
Keverj össze 4 tojást 2 pohár tejjel és ½ kanál mustárral. Borsozd amennyiben szükséges, majd öntsd a gombákra.
Süsd a szuflét 35-40 percet 180 fokon. Mikróban újra melegítve is nagyon finom.