Gombás kenyér szuflé hozzávalók:

4 szelet kenyér

4 zöld hagyma

200-250 g gomba

2 kanál fehér bor

250 g sajt

4 nagyobb tojás

2 pohár tej

2 kiskanál mustár

bors, só

Gombás kenyér szuflé elkészítése:

Vajazd ki a tepsit és tegyél bele 4 szelet kenyeret.

Párold puhára a felaprított zöldhagymát a felszeletelt gombával. Adj hozzá 2 kanál bort vagy hideg vizet és párold még 4-5 percet.

Hagyd kihűlni szobahőmérsékleten, majd keverd bele a 250 g reszelt sajtot  és öntsd a kenyérre.

Keverj össze 4 tojást 2 pohár tejjel és ½ kanál mustárral. Borsozd amennyiben szükséges, majd öntsd a gombákra.

Süsd a szuflét 35-40 percet 180 fokon. Mikróban újra melegítve is nagyon finom.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc