Gombás makaróni tésztában hozzávalók:
400 g csőtészta
100 g vaj
100 g ementáli sajt
2 tojás
150 g gomba
só
Tészta
150 g vaj
150 g liszt
1 tojás
Gombás makaróni tésztában elkészítése:
Főzd meg a csőtésztát sós vízben, majd add hozzá a fél adag vajat, a reszelt ementáli sajtot, a 2 tojást és a vékonyra szeletelt gombát, amit párolj pár percig a maradék, fél adag vajban.
Ha összeadtad a tészta hozzávalóit, nyújtsd ki vékonyra, és helyezd egy tortaformába.
Öntsd rá a csőtésztás keveréket a tésztalapra és ragaszd össze a széleit tojásfehérjével, majd az étel felszínét kend meg tojássárgájával. Miután az egytálétel teteje megpirult, tálald egy kerek tányérra borítva.