Gombás olasz pirítós hozzávalók:

250-300 g friss gomba

2 cikk fokhagyma

50 ml fehér bor

2 evőkanál tejföl

citromlé

bors

petrezselyemzöld

pirítós kenyér

Gombás olasz pirítós elkészítése:

Az apróra vágott gombát egy serpenyőben puhára pároljuk. Ízlés szerint megfűszerezzük sóval és borssal, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a bort. Addig hagyjuk a tüzön míg a bor elpárolog, ezután hozzáadjuk a tejfölt, néhány csepp citromlevet, végül elzárjuk a tüzet.

Néhány szelet kenyeret megpirítunk, rákenjük a gombás szószt és kész is a finom bruschetta. Petrezselyemzölddel díszítjük.

A gombás olasz pirítós receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 20 perc