Gombás olasz pirítós hozzávalók:
250-300 g friss gomba
2 cikk fokhagyma
50 ml fehér bor
2 evőkanál tejföl
citromlé
só
bors
petrezselyemzöld
pirítós kenyér
Gombás olasz pirítós elkészítése:
Az apróra vágott gombát egy serpenyőben puhára pároljuk. Ízlés szerint megfűszerezzük sóval és borssal, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a bort. Addig hagyjuk a tüzön míg a bor elpárolog, ezután hozzáadjuk a tejfölt, néhány csepp citromlevet, végül elzárjuk a tüzet.
Néhány szelet kenyeret megpirítunk, rákenjük a gombás szószt és kész is a finom bruschetta. Petrezselyemzölddel díszítjük.
A gombás olasz pirítós receptet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás