Gombás paprikás tokány hozzávalók:

500 g gomba

2 gogos paprika

2 paradicsom

1 hagyma

2-3 cikk fokhagyma

1 csokor kapor

bors

1 evőkanál olaj

Gombás paprikás tokány elkészítése:

Megtisztítjuk a gombát, a szárakat apróra daraboljuk, a kalapokat pedig vékony hasábokra, majd azokat kettőbe vágjuk. A hagymát apróra vágjuk egy evőkanál olajban megpároljuk. Ugyanezt megcsináljuk a paprikával is. Együtt pároljuk őket, amíg egy kicsit megpuhulnak. Hozzáadjuk a gombát és a fokhagymát, majd 5 percig főzzük. Közben kipaszírozzuk a paradicsomot. Hozzáadjuk a gombához és kicsi tüzön tovább főzzük, amíg elfő a leve. A végén ízlés szerint adunk hozzá sót, borsot és kaprot. Kicsit még hagyjuk a gombapaprikást főni, azután elzárjuk a tüzet.

Puliszkával vagy krumplipürével tálaljuk.

A gombás paprikás tokány receptet Droopina ajánlotta.

Gombás paprikás tokány egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc